zaterdag 21 juni 2014

La Festa della Lavanda - Castelnuovo d'Assisi

Vandaag heb ik iets gedaan wat ik eigenlijk vorig jaar al op de planning had: het bezoeken van het Festa della Lavanda in Castelnuovo d'Assisi. Het is een kleine beurs, georganiseerd door Il Lavandeto d'Assisi, die verschillende soorten lavendel kweken.

Naast de indrukwekkende lavendelvelden waren er meer kruiden en planten te bewonderen. De verzameling santolina benam me de adem en de symmetrische kruidentuin was een waar plezier om doorheen te lopen.

Er waren de gebruikelijke keukenkruiden, maar de manier waarop ze ze gesorteerd hebben op kleur of structuur was uiterst aantrekkelijk.

Naast deze keukenkruiden waren er verschillende soorten salie, maar ook hun verzameling basislicum was de moeite waard. De basilico greco trok door de delicate structuur van de blaadjes speciaal mijn aandacht.

Ook voor de aanwezige kinderen was er genoegleuks, er was een kippenhok vol rafelige kippen waaronder twee pluizige kuikens, maar die renden te snel om ze goed op de foto te krijgen. Verder was er een kleine kikkerpoel, maar natuurlijk kwam ik daar net te laat aan en waren alle kikkers al in het water gedoken. De kinderen vervolgden hun tocht in het lavendellabyrinth.
Toen alle planten uitgebreid bewonderd waren was er nog een veldje met kraampjes, allemaal met een eigen specialiteit. Lavendel- en kruidenplanten natuurlijk, maar ook mogelijkheden om een workshop te volgen en te leren hoe je lavendelolie of een tisane maakt.

Andere kraampjes hadden handgmaakte maiolica uit Deruta, ambachtelijke manden, schilderijtjes en de mogelijkheid om huisgemaakte lavendellimonade te proberen.

Het goede nieuws: de beurs is er morgen ook nog, en eveneens het weekend van 28/29 juni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten