zondag 19 januari 2014

Le Gaite Bevagna 2012

De laatste dag van het jaarlijks terugkerende, twee weken durende festival in Bevagna, Il Mercato delle Gaite was ook dit jaar weer een belevenis. Voor dit feest gaat het hele stadje terug naar de Middeleeuwen. Alle inwoners zijn gekleed in Middeleeuwse kleding, de restaurants en kraampjes in de straten verkopen Middeleeuws eten en drinken en de vroegere beroepen zijn in de vier wijken (Gaite) vertegenwoordigd en verschillen van wijk tot wijk. Er is een wijk waarin de schilders de boventoon voeren, een wijk met vooral schrijvers, zijdebewerkers, stoffenververs, enzovoort. het is waarschijnlijk onnodig te vertellen dat de handelaars in etenswaren in alle vier de wijken voorkomen. Er zijn boogschutterswedstrijden, de verschillende wijken worden gejureerd, er zijn officiĆ«le banketten en er worden zelfs hele huizen omgebouwd tot hun Middeleeuwse staat.

Het is niet echt moeilijk om deze sfeer op te roepen. Bevagna is een Middeleeuws dorp, omgeven door muren en afgezien van de hier veel voorkomende pleinen, gebouwen en kerken, heeft Bevagna ook nog een echte - soms nog in gebruik zijnde - wasplaats.

Voor meer foto´s: https://www.facebook.com/yo.harff en voor meer informatie http://www.ilmercatodellegaite.it/Geen opmerkingen:

Een reactie posten